> Неготино Инфо
Mesto_Za_Reklama
Традиционална Неготинска пита

Дата: 05.12.2016 • Автор: Администратор • Категорија: Актуелно •

Зимата и студот ни доѓаат, а со тоа и викендите со фамилијата поминати со чаша црвено Неготинско вино и со најдобрата пита во светот, оригиналната - Неготинска!

Неготино е местото каде што е направена првата пита! Долгогодишна традиција каде што секој си носи месо и јајца во фурната каде што мајсторите ја прават вистинската и единствена оригинална НЕГОТИНСКА ПИТА! Порано се правела со пастрма но сега со свинско месо.

Еве како фамилијата Коцеви ја подготвува највкусната пита: